16 Aralık 2016 Cuma

Cape Coast Kalesi

cape coast castle ghana ile ilgili görsel sonucu
'Kısa Pelerin' anlamına gelen 'Cabo Corso', ticari barınağının içinde 1555 yılında inşa edildiği yerel yerleşim için Portekiz'in yerleşmiş adıdır. 'Cape Coast' a yaptığı yolsuzluk şu anda Merkez sermayesinin kabul edilen adıdır Gana Bölgesi. Bununla birlikte, Krusenstjerna liderliğindeki İsveçliler, şu anda Cape Coast Kalesi olarak bilinen kalıcı yapının başlatıcılarıydı.1653'te bir kale inşa ettiler ve İsveç Kral Charles X'ın ardından Carlousburg olarak adlandırdılar.
St. George Kalesi'ne (Elmina Kalesi) yakınlığı ve korunaklı plajı, Avrupa Ülkeleri için Cape Coast'taki tüm güçlü "çekici faktörler" idi. Buna ek olarak, bölgenin ticaretinin muazzam yaşanabilirliği, takip eden kontrol arayışının İsveçlilerin kendi kalelerini zorlamakta zorlanmalarına neden olduğunu ima etti. Sırayla Danimarkalılar ve yerel Fetu şefi tarafından ele geçirildi.Cape Coast Kale, Tüccar Komitesi başkanının Batı Afrika merkez binası olarak hizmet vermiştir; İngiliz vali koltuğu; Ve bir okul.
Halka açık, şu anda bir Ganalı sanat ve zanaat hediye dükkanında bir tarihi müzesi olduğunu ve Gana Müzeler ve Anıtlar Kurulu'nun bölgesel merkezidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder