16 Aralık 2016 Cuma

Lake Volta, Gana

Volta-lakeVolta Gölü, Greenwich Meridyeni boyunca uzanır ve Ekvatorun kuzeyinde enlem derecesi altıdadır. Gölün en kuzey noktası Yapei kasabasına yakın ve en güneydeki aşırı kısmı Yapei'den 520 kilometre aşağı Akosombo Baraj'ındadır. Akosombo Barajı hem Beyaz Volta Nehri'ni hem de Hazar'ın ortasının bulunduğu tek Volta Nehri'ni oluşturmak için daha önce birbirine yakınlaşmış olan Siyah Volta Nehri'ni geri tutar. Mevcut Volta Nehri, barajın enerji santralinin ve savak yollarının çıkışlarından, en güneydeki Gana'daki Atlantik Okyanusuna akar.
Gölün içindeki ana adalar Dodi, Cüce ve Kporve'dir. Digya Milli Parkı, gölün batı kıyısının bir bölümünde yer almaktadır.
Göl, 1915 yılında jeolog Albert Ernest Kitson tarafından ilk kez tasarlanmış ancak 1965 yılında tamamlanarak 1961 yılında inşaatına başlanan Akosombo Barajı tarafından oluşturulmuştur. Volta Gölü oluştuğu için yaklaşık 78.000 kişi yeni kasabalara taşınmıştır. Ve köyler ile birlikte kendilerine ait 200.000 hayvandır. 3.000 kilometrekarenin (7.800 km2) üzerinde taşkın olduğu için yaklaşık 120 bina tahrip edildi, küçük konutlar dahil değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder